Saturday, July 4, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2239200
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 245
 Totali i vizitorëve : 2629264
 Vizitorët online : 2
 Koha e vizitës : 1.2500
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > Ribotohet vepra "Qerbelaja" e Naim Frashërit


  Printo        Dërgoja miqve

Ribotohet vepra "Qerbelaja" e Naim Frashërit

Përmbledhja poetike "Qerbelaja" e shkruar nga poeti pendartë, persishtfolës mysliman shqiptar Naim Frashri para 100 vjetësh së fundmi u ribotua serish për të disatën herë radhazi.Kjo përmbledhje poetike i dedikohet tragjedisë së Qerbelasë dhe farefisit të Profetit Muhamed (s.a.v.s)
Në hyrje të librit janë shkruar dy parathënie nga z. Reza Karami drejtor i Fondacionit Kulturor "Saadi Shirazi" dhe nga prof. dr. Jorgo Bulo  gjuhëtar dhe studiues shqiptar.
"Vlen të theksohet se ribotimi i kësaj përmbledhje poetike u mundësua falë bashkëpunimit të ngushtë midis Fondacionit Kulturor "Saadi shirazi" dhe Akademisë së Shkencave të Shqipërisë nga Komiteti i studimeve dhe hulumtimeve të Asamblesë botërore të Ehli Bejtit (a.s) me rastin e organizimit të Kongresit të 8-të të Kryegjyshatës Botërore Bektashiane, si dhe 100-vjetorin e vdekjes të Naim Frashrit. Kjo vepër si pasojë e kërkesave të shumta nga lexuesi shqiptar është ribotuar disa herë."


2008/07/28    /    Numër : 525296    /    Numri i shikimeve : 3223