Sunday, July 5, 2020
Home|Iran|Islam|Persian Language|FAQ|Contact Us|Links|Sitemap
Login
Emri i përdoruesit :   
Fjalëkalimi :   
 
Captcha:
[Antarësim]
Vote
Votimi është jashtë funksionit
Visitors` Statistics
 Vizitor i kësaj faqe : 2239453
 Numri i viziorëve të ditës së sotme : 249
 Totali i vizitorëve : 2629590
 Vizitorët online : 1
 Koha e vizitës : 1.3906
i zgjedhur

..
.
.
.
.
معرفي فصلنامه پرلا
.
آموزش آنلاین زبان فارسی
..

Clock
News > Studime për Iranin në Shqipëri, gjendja dhe perspektivat


  Printo        Dërgoja miqve

Studime për Iranin në Shqipëri, gjendja dhe perspektivat

“Studime për Iranin në Shqipëri, gjendja dhe perspektivat”, është titulli i librit  më të fundit i botuar nga fondacioni kulturor Iranian “Saadi Shirazi”.
Libri ka karakter analitik dhe kritik i ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë janë trajtuar artikujt e specialistëve dhe studiuesve shqiptarë që kanë të bëjnë me fushën e Orientalizmit dhe Iranologjisë, duke i bërë një analizë edhe gjendjes së tashme të iranologjisë në Shqipëri si edhe studimet e kryera në këtë fushë në Shqipëri.
Pyetja më e rëndësishme që parashtron ky libër dhe kërkon një përgjigje është studimi i problemeve dhe pengesave që hasim në rrugën e kalimit të iranologjisë në Shqipëri si një fushë akademike dhe shkencore studimi sikurse është edhe në shumë vende të Evropës.
Ndërsa në pjesën e dytë të këtij libri janë përzgjedhur studimet më të mira shkencore për Iranin të bëra gjatë viteve të fundit në Shqipëri


17:44 - 19/04/2010    /    Numër : 547749    /    Numri i shikimeve : 1158